https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Del 2 i upprustningen av DMH-Van!

Del 2 i upprustningen av DMH-Van!

DMH Van har extremt mycket extrautrustning som kräver många nya och tidsödande eldragningar. Tomas Karlsson, bilinredare hos Infra Bilinredning AB, som jobbar åt System Edström, börjar omsorgsfullt dra elen i den i stort sett nakna bilen. De tunna elkablarna döljs under innertaket och instrumentbrädan och sammanstrålar i totalt sex säkringar.

22

23
– Det är oftast ett himla bök att hålla på med instrumentbrädan. Det är egentligen inte meningen att den ska öppnas när den väl satts dit i fabriken. Därför måste jag vara extra försiktig när jag håller på med den, säger Tomas Karlsson.

24 25
När elkablarna ligger där de ska, kopplas alkolåset (Dräger), körjournalen (KG Knutsson), backkameran (Waeco), backlamporna (Hella) och blixtljusen (HBA) in till säkringshållare och knappkonsolen. Sedan monteras den demonterade instrumentbrädan ihop.
29 28
Det absolut sista som görs är att montera dit motorvärmaren från Calix.

30
På frontbågen (QPAX) har det monterats tre extraljus från Maxtel, Utöver det är blixtljusen (HBA) och motorvärmarintaget (Calix) på plats.

31
Bilen har utrustats med en extra batteriladdare från Calix så att all extrautrustning kan drivas utan att bilbatteriet tar slut för snabbt.

32
Takbågarna från QPAX förbereds för montering.

33 34
Tomas monterar blixtljus från HBA, backljus och saftblandare från Hella på takbågen från QPAX

35
Förutom alla specialljus sitter även lastbågar från Thule Professional på taket.

36
Mer eldragning! Här förbereds all el för innebelysning samt strömbrytare för arbetsbelysningen på taket.

37
Första momentet innan inredningen kan sättas in. Här sågas de måttanpassade golv- och mellanväggskivorna till.

38
Första sektionen av bilinredningen som kommer från System Edström skruvas ihop.

39
Längst bak installeras en inverter från Dometic som gör att du kan få ut 220 volt i skåpet.

40
DMH Van börjar ta form. I nästa del fixar vi till det sista på utsidan samt sätter all inredning på plats och proppar bilen full med verktyg och maskiner.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.