Dakarbil för gatubruk

Dakarbil för gatubruk

Vad i hela friden ska man med en Paris-Dakar-bil på gatan att göra? Javars. Det kan vara kul att se flanörer krocka med lyktstolpar i största allmänhet. Men visst, den här kärran vänder sig inte till den som värderar förnuftet högst. 

Bilen kommer från Prodrive, och i Dakar-sammanhang så är det ingen mindre än Sebastian Loeb som kör den här bilen. Gatuversionen har dubbla ställbara stötdämpare och fjädrar på fyra decimeter. Vinge bak och hasplåt fram är andra attribut som mindre subtilt skvallrar om ursprunget. Under huven sitter en V6:a med dubbla turboaggregat som ger 608 kusar. 0–100 km/h går på strax under 4 sekunder och toppfarten är 300 km/h. Nu till det tråkiga. Det byggs bara 25 exemplar, och de kostar motsvarande 15,5 miljoner svenska kronor var baserat på kronans värde i skrivande stund. www.prodrive.com.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.