Dags att höja spelet

Det blir en allt mer åtråvärd kunskap att ha på sitt cv för snickare och målare i Sverige. Nu rekryterar fler och fler företag för att kunna bredda med repkompetens.
Dags att höja spelet

Ibland räcker en skylift eller kran helt enkelt inte till. Det kan vara allt från att rostskyddsmåla takbalkarna på Friends Arena till att arbeta med fasadplåt i Gamla Stan. Nu söker bland annat Klätterservice folk.
– Vi behöver kvalificerad personal, berättar Anton Torsholm, VD på Klätterservice.
Enligt honom är det behovet av härdplastutbildade målare med repcertifikat som är stort på arbetsmarknaden just nu. Klätterservice är ett av företagen som befinner sig i en rekryteringsfas av specialistkompetensen.
Det som lockar beställare av företagets tjänster är enligt Anton framförallt kostnadseffektiviteten, men även att den flexibla åtkomstmetoden med rep inte ger några större störningar på omgivningen.
– Vardagen fortgår med färre driftstopp inom industrin och i princip inga estetiska störningar, säger han.
För den hantverkare som vill veta mer, och känner för att fira upp sitt företag till ny höjder och bli en så kallad “reparbetare” kan man vända sig till bland annat företagsnätverket i Irata, International Rope Access Trade Association.

 

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.