Certifiera din körning!

Du kör ju inte som en idiot, det vet ju alla, men dina kollegor då? Gör något åt saken, det är både farligt (och dålig reklam) när firmabilen med er logga på bränner förbi ett dagis eller vägarbete i 70 på en 30-väg.
Certifiera din körning!

Ett sätt att komma tillrätta med problemet är en ny internationell standard för arbete med vägtrafiksäkerhet ledningssystemet, ISO 39001. Standarden omfattar allt från organisationens förståelse för trafiksäkerhet med ledarskap, personalpolitik och kompetensfrågor, underhåll av fordon, attityd och beteende på vägen samt planering och åtgärder.

– Det finns många olika kategorier av förare som använder våra vägar och det gäller inte enbart yrkesförare av tunga fordon. Många är hantverkare, servicetekniker, försäljare etc. som också kör bil i tjänsten, sägerJohannes Frenzel, kontrakterad revisionsledare för SP.

Det är SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, som certifierar standarden, och den är tänkt att ses som ett komplement till lagstiftningen inom området, med målet att få en säkrare trafikmiljö.

 

 

 

 

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.