Caterpillar lanserar nya asfaltsläggare

Caterpillar lanserar nya asfaltsläggare

Så här ser de ut, Caterpillars nya asfaltsläggare. Fyra maskiner mellan 14–16 ton med standardbeläggningsområden från 2,4–5,0 meter, maximala bredder upp till 7,64 m och stöd för beläggningsdjup upp till 300 mm. Utmärkande för samtliga är den kompakta storleken. Med en längd på 560 cm och en bredd på 255 cm kan maskinerna även användas för stadsapplikationer, och transporteras utan speciella tillstånd. 

Unikt fyrboggisystem med självspännande ackumulator och mittledarblock minimerar glidning och slitage. ECO-mode och automatisk hastighetsreglering optimerar bränsleförbrukningen. AP400 och AP455 respektive AP500 och AP555 är namnet på maskinerna, där de förstnämnda två är utrustade med Cat C3.6-motor och 500-serien har en Cat C4.4-motor.

500-modellerna kan även utrustas med framhjulsassistent eller fyrhjulsdrivningsalternativ för ökad prestanda på mjuka basmaterial, eller vid tung last.

Läs mer på www.cat.com/sv_SE.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.