Bygg- och Industridagen 2023

Bygg- och Industridagen 2023

Över 30 utställare inom bygg- och industrisektorn var på plats på Lunda Industriområde norr om Stockholm 20 oktober, där Lundqvist Maskin & Verktyg, efter ett år av noggranna
förberedelser, arrangerade eventet Bygg- & Industridagen 2023.

Och visst fanns det en hel del nytt att bekanta sig med under dagen.

Här följer ett axplock (läs mer om eventet i DMH nummer 10, som kommer ut 16 november):


Från vänster: Thomas, Pelle och Calle från Lundqvist Maskin & Verktyg i den välsorterade yrkesbutiken i Spånga, som öppnades 2019. Under eventet fanns även möjlighet att ta del av produktdemonstrationer och interaktiva workshops.

Finska Kemppi visade flera nyheter på eventet. Två exempel: Det nya andningsskyddssystemet Zeta Fresh Air med inbyggd LED-arbetsbelysning, och nya handskar i Kemppis Craft- och Pro-serier. 

PFERD-VSM hade med sig valda delar av sitt breda sortiment inom bearbetning och kapning, såsom rondeller, kapskivor, borstar och roterande filar. Bland nyheterna väljer vi att lyfta fram CC-GRIND ROBUST SG STEELOX, en högpresterande kapskiva som enligt uppgift ska ha tre gånger så lång livslängd som traditionella slip- lamell- och fiberskivor.

Milwaukee hade ett av utställarområdets bredaste verktygssortiment. Under eventet passade vi bland annat på att klämma och känna på några av de handhållna nyheter som lanserats på M18 FUEL-plattformen under hösten.   

Knipex har medverkat på flera av de större branschmässorna under hösten, där deras montrar alltid varit välbesökta. Bygg och Industridagen var inget undantag. 

Metabos ”laguppställning” på eventet var viktad mot metallbearbetning, och verktyg som vinkelslipar, rakslipar och borrskruvdragare.
 

Med tanke på att pressreleaserna för BESSEY:s enhandstving EZR15SET och den nya, kortare materialstöttan STE90, bara några dagar på nacken vid tiden för eventet, var det självklart kul att kunna kolla in dem i Hansson & Frifes monter. 

Stairway to heaven! Zarges patenterade, multifunktionella stege MultiMaster 5 – som med ett enkelt handgrepp kan användas som trappstege, som enkelstege, som förlängd enkelstege, som stege i trappa och som enkelstege med väggstöd – har du kunnat läsa om tidigare här i DMH. Och ja, stegen är lika enkel att använda som påstås. 
 
SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.