Brandsäker takisolering för solpaneler

Brandsäker takisolering för solpaneler

Givet solcellsmarknadens explosionsartade utveckling de senaste åren är det såklart naturligt att det dyker upp produkter särskilt anpassade för det här segmentet. En av dessa produkter är stenullsproducenten Rockwools isoleringslösning Toprock Dura System som är framtagen för låglutande tak med solpaneler.

Enkelt beskrivet består systemet av Rockwools fukt- och vattenavvisande stenullsskiva Toprock Takboard i kombination med särskilt utvecklade lameller. Korrekt installerat har Toprock Dura System en tryckhållfasthet på 60 kPa, vilket gör att de flesta vanliga solpanelssystem kan installeras.

Eftersom Toprock Takboard-skivorna är obrännbara slipper du också problemet med förhöjd brandrisk, till följd av tillhörande elektronisk utrustning på taket. Läs mer på www.rockwool.com.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.