Bra vibrationer

Imponerande vikt/prestanda-förhållande hos Hiltis nya bilningshammare
Bra vibrationer

En bilningshammare på 30 kg eller så är inget skämt att hantera, särskilt inte med elaka vibrationer som lök på laxen. Med en vikt på endast 14,5 kg, slagenergi på 35 joule, slagfrekvens på 1 800 slag per minut och en bilningsvolym på upp till 3 ton per timme, har Hilti onekligen plockat fram spännande alternativ till traditionella elektriska och betydligt tyngre bilningshammare.

TE 2000-AVR är konstruerad för rivning av betonggolv med en tjocklek upp till 20 cm, och klarar även tunnare plattor och cement – samt att bila fram armeringsjärn. Med Hiltis antivibrationssystem AVR stannar hand/arm-vibrationsvärdena på 4,8 m/s² (upp till 40 procent lägre än konkurrerande, betydligt tyngre modeller) – vilket gör att du kan arbeta hela arbetsdagar med maskinen. Koppla på dammsystemet TE DRS-B och en Hilti M-klassdammsugare, och du har ett system som avlägsnar upp till 95 procent av det där fina dammet som ingen har kärlek för.

Mer info och alla specs finns såklart på www.hilti.se

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.