Blir ett av de första byggbolagen med enbart eldrivna bilar: “Elektrifieringen är framtiden”

Blir ett av de första byggbolagen med enbart eldrivna bilar: “Elektrifieringen är framtiden”

Göteborgsbaserade Bygg & Konsult satsar rejält på att ställa om från fossildrivna bilar till elbilar. Under 2023 kommer majoriteten av byggföretagets bilflotta vara elektrifierat.
– Bytet till elbilar är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och ett steg i rätt riktning i syfte att reducera vårt klimatavtryck. Bara genom omställningen till elbilar minskar vi vårt klimatavtryck med upp till 81 ton koldioxid per år, säger Philip Eliasson, vice VD på Bygg & Konsult

Bygg & Konsult har länge haft på sin agenda att jobba mot ett grönare arbetssätt och en lägre klimatpåverkan. Därav var beslutet om en grön omställning på fordonsfronten ett givet steg. Innan 2025 ska Bygg & Konsult ha bytt ut hela sin bilflotta på över 30 fordon till elbilar och redan under 2023 kommer 62 procent vara utbytta.

– Elektrifieringen är framtiden. Förr eller senare kommer alla behöva göra omställningen från fossildrivna bilar till elbilar, varför inte göra det så fort som möjligt. Företag har ett viktigt ansvar och har möjlighet att göra stor skillnad när det kommer till miljöpåverkan, därför hoppas vi att fler företag i branschen inspireras och går samma väg, säger Philip Eliasson, vice VD på Bygg & Konsult i ett pressmeddelande.


Philip Eliasson, vice VD Bygg & Konsult.

Enligt Bygg & Konsult innebär den gröna omställningen att företaget kommer minska sina utsläpp med upp till 81 ton koldioxid per år. 
Något som man menar har tagits emot väl av såväl kunder som andra aktörer i branschen.

– Vi har diskuterat beslutet med ett flertal av våra beställare och fått jättebra respons. Samtidigt har vi fått många frågor om hur det kommer att fungera rent praktiskt i och med att räckvidden inte är helt optimal alla gånger, säger Eliasson.

Sammanlagt är det i dagsläget 21 beställda elbilar som beräknas levereras under början av 2023. På tjänstemannasidan kommer 100 procent av bilflottan bestå av miljöbilar redan under nästa år.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER