Betongens betvingare – ny 22V-borrhammare på Hiltis Nuron-plattform

Betongens betvingare – ny 22V-borrhammare på Hiltis Nuron-plattform

Lanseringen av Hiltis 22V-plattform Nuron i Manchester i höstas (ett event där DMH såklart var på plats) där ett 70-tal produktnyheter rullades ut, var onekligen en av verktygsbranschens största händelser det gångna året. Även om det kanske är väl optimistiskt att hoppas på 70 stycken till 2023, så kan vi nog räkna med ett gäng lanseringar på plattformen även detta år. 

En nyhet är hur som helst den här borrhammaren vars paradgren är slagborrning i betong och murverk, men som även fungerar för tillfällig borrning i trä och stål med snabbchuckadapter.

Låt inte den kompakta storleken lura dig. Trots en vikt på modesta 3,3 kg levererar TE 4-22 en slagenergi på 2 J, en slagfrekvens på 5 200 slag/min och ett maximalt varvtal vid slagborrning på 1 050 varv/min. Med utsuget DRS-4-A monterat, så jobbar du dessutom helt utan damm.

Läs mer på www.hilti.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.