Beijer Byggmaterial ingår samarbetsavtal med Prodikt: “Underlättar vid hållbart byggande”

Beijer Byggmaterial ingår samarbetsavtal med Prodikt: “Underlättar vid hållbart byggande”

Nationella och europeiska lagkrav och direktiv ställer allt högre krav på klimatsmart renovering och byggande. Beijer väljer nu därför att ingå ett samarbetsavtal med hållbarhetsplattformen Prodikt (Carbonzero AB).
– Genom att erbjuda produktdata och hållbarhetsrelaterade tjänster gör vi det exempelvis enklare för våra kunder att ta medvetna beslut och vi breddar vårt kunderbjudande, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef på Beijer Byggmaterial.

Beijer har sedan tidigare ett uttalat mål om att vara ”branschens nummer 1” inom hållbart byggande. Sett till den målbilden, och för att smidigt och resurseffektivt kunna erbjuda hållbarhetsinformation kring produkter, är det färska samarbetsavtalet med Prodikt (Carbonzero AB) det naturliga steget.

Prodikt är en öppen digital hållbarhetsplattorm för byggmaterial och projekt. Via nyttjandet av databaserad hållbarhetsinformation, ned på produktnivå, är tanken att Beijers kunder ska kunna använda varorna på bästa sätt och i förlängningen bidra till att framtidens byggnader blir mer klimatsmarta, cirkulära och hälsosamma.

– Vi på Beijer Byggmaterial bygger dom som bygger, i det ingår att vi vill ha ett erbjudande på byggmaterial och kringtjänster som underlättar vid hållbart byggande. Genom att erbjuda produktdata och hållbarhetsrelaterade tjänster gör vi det exempelvis enklare för våra kunder att ta medvetna beslut och vi breddar vårt kunderbjudande, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef på Beijer Byggmaterial i ett pressmeddelande.


Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef, Beijer Byggmaterial.

Rasmus Ekberg, vd och medgrundare av Prodikt:

– Genom Prodikt får Beijer Byggmaterial och deras kunder kvalitativ och heltäckande information rörande både produkter, byggsystem och projektens klimatpåverkan, samtidigt som plattformen ger en tydlig överblick över nivån av cirkularitet och hälsorisker från materialen som byggs in. Samarbetsavtalet är ett mycket bra exempel på hur två organisationer tillsammans blir starkare och bättre kan bidra till en snabb och effektiv omställning för branschen.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.