Bättre betong med Heidelberg Materials nya betongprodukt

Bättre betong med Heidelberg Materials nya betongprodukt

Betongbranschen har ju, med rätta måste väl också sägas, länge fått bära hundhuvudet i klimatdebatten. Men visst händer det saker även här. Med Heidelberg Materials nya betongprodukt BIO R i klimatdeklarationen behöver du gissningsvis aldrig riskera förseningar till följd av att aktivister limmat fast sig på arbetsplatsen eller kedjat sig till blandaren. 

Detta eftersom BIO R, istället för jungfruligt material, använder återanvänd krossad betong som ballastmaterial. I dagsläget finns tre nivåer att välja bland, beroende på användningsområde, exponeringsklass och krav på individuella konstruktionsdelar: BIO-R5, BIO-R15 och BIO-R25, där produktnamnet skvallrar om andelen återvunnen ballast.

BIO R kommer initialt bara att vara tillgänglig i Stockholmsområdet, men planen är att produkten på sikt ska vara tillgänglig i fler regioner.

Läs mer om BIO R på www.betong.heidelbergmaterials.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.