https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Återvinningsservice för stenullsisolering

Återvinningsservice för stenullsisolering

Efter snart två och ett halvt år med den nya byggavfallsförordningen, och krav på att allt avfall ska sorteras i minst sex fraktioner, är frågorna fortfarande många. Varför sorteras fortfarande stenullsisolering som deponi (ej återvinningsbart) till exempel. Det enkla svaret är att det saknats metoder för att återvinna materialet i fråga. Fram tills nu då, ska sägas. 

I samarbete med stenullstillverkaren ROCKWOOL har byggvarukedjan Optimera tagit fram Rockcycle, en återvinningsservice där spill samlas in från byggarbetsplatser via strategiskt utplacerade behållare, containrar och byggsäckar, smälts ned och sedan går tillbaka i den ordinarie produktionen – med bibehållen kvalitet.

Precis som hållbarhet ska fungera med andra ord. Planen är initialt att testa Rockcycle med mindre mängder spill, för att sedan rulla ut servicen på bredare front.  

Läs mer på www.optimera.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.