Ledare DMH nr. 8 – 2018

Återinför tjänstemannaansvaret

Efter att ha suttit som klistrad framför så gott som alla valdebatter och utfrågningar inför valet, och parallellt läst spaltkilometer med analyser och kommentarer i all åtkomlig media såg jag fram mot en riktig valrysare där svenska folket äntligen skulle sätta ned foten och visa att de vill ha en förändring. Nedlagda BB-avdelningar, cancerpatienter som inte får vård, utanförskapsområden som havererat, hot om höjda skatter; ja listan kan göras hur lång som helst. Med andra ord borde det ha varit öppet mål för oppositionen. Men vad händer, jo ingenting. Alla vill ha det ungefär som det är idag blev resultatet när vallokalerna stängde.

 

Alla partier har försökt bräcka varandra med valfläsk om vem som kan anställa flest poliser, lärare, läkare med mera. Här har oppositionen misslyckats fullständigt med att förklara för det svenska folket hur skattepengar kommer till. Det finns ingen stor kappsäck att bara ösa ur om ingen fyller på den. Och vem fyller på den? Jo alla privata företag! Men det har knappt yppats ett ord om företagarnas avgörande roll för att hjulen ska rulla på i Sverige. Jo förresten, Vänstern har pratat om att de vill förstatliga de privata företagen, med andra ord gå åt motsatt håll. Men ingen reagerar, ingen förklarar, ingen ställer dem mot väggen, och ingen redovisar vad konsekvenserna skulle bli med ett samhälle utan privata företagare som ofta inte jobbar för pengarnas skull, utan för att de vill bestämma över sin egen tid och sitt eget liv.

 

Att prata om att ta bort vinster i välfärden blir oseriöst när det visat sig att korruptionen i framförallt kommunerna är skrämmande, och nu är det dags att sopa rent framför egen dörr, för här finns det miljarder att spara. Att politiker kan gödsla med våra skattepengar och ta direkt skadliga beslut utan att de får konsekvenser är helt galet. Jag har pratat med ett antal entreprenörer och byggföretag som vittnar om kommunpampar som både får uppfarten asfalterad och tar emot mutresor för att signa på upphandlingar. Och vem är ansvarig för att Karolinska sjukhuset har betalat ut över tre miljarder i konsultarvode? Nu är det dags att återinföra tjänstemannaansvaret, som Sossarna tog bort 1975, som gör att kommunala tjänstemän som begår fel ska kunna straffas för det. Då kanske maktfullkomliga politiker tänker sig för en extra gång innan de drar igång idiotiska projekt som kostar oss skattebetalare tiotals miljarder per år.

SKRIVEN AV
Rickard
Publisher
Grundare av DMH och ansvarig för alla våra verktygstester. Så har du förslag på produkter eller verktyg som du tycker att DMH ska testa är det bara att höra av dig till mig. (Har du även ett garanterat bra gösställe så är du välkommen att skicka koordinaterna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.