https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Arbetsmiljö rakt ner i mobilen

Nu behöver du inte stå med rynkad panna över hur man får igång asfaltskapen du precis hyrt. Swedish Rental Association, som organiserar cirka åttio procent av alla uthyrningsfirmor i Sverige, ska nu skicka med en PSI (personlig säkerhetsintroduktion) till varje uthyrd maskin. 
Arbetsmiljö rakt ner i mobilen

Förutom att PSI:n ska sitta som en laminerad papperslapp på varje maskin, ska den även ha en QR-kod som man kan skanna för att få upp instruktionen rakt i mobilen. Detta gör att den kan uppdateras kontinuerligt.

– PSI ger våra medarbetare snabb, enkel och överskådlig tillgång till den viktigaste informationen om respektive byggmaskin. Vi tror att det kommer leda till färre olyckor där maskiner är inblandade, säger Lars-Gunnar Larsson, arbetsmiljöchef på NCC Construction.
PSI introducerades 2013 och i dag rymmer det drygt 1500 handhållna maskinmodeller.

 

PSI i korthet:

  • Byggföretag får tillgång till PSI i samband med att de hyr maskiner från Swedish Rentals medlemsföretag, antingen genom ett PSI-blad som hänger på maskinen vid leverans från uthyraren eller genom att skanna QR-koden som sitter på maskinen med en smartphone för vidare läsning i mobilen. PSI är även tillgänglig för dator och surfplatta.
  • Innehåller snabb, enkel och överskådlig tillgång till den viktigaste informationen om maskinerna.
  • Spar tid så byggarbetare och hantverkare snabbare kan fokusera på sitt arbete.
  • Kontinuerlig uppdatering av programvaran ger en ständigt aktuell produkt.
  • Målgrupper: Utbildade yrkesmän i byggindustrin, vilket inkluderar byggarbetare, arbetsledare och produktionsansvariga som genom uthyrarna inom Swedish Rental får tillgång till PSI. Elever och lärare på gymnasiernas bygglinjer, lärlingar och arbetsmiljöansvariga samt byggare med egna maskiner.

 

The description of my page

Exempel på en PSI.

 

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.