App om köldmedier kan hjälpa entreprenörer

Med hjälp av en ny app kan entreprenörer inom kyl- och värmepumpområdet beräkna vilken växthushuspåverkan olika köldmedier har och vad som gäller kring läcksökningsintervall beroende på fyllnadsmängd.
App om köldmedier kan hjälpa entreprenörer

Det är den europeiska kyl- och värmepumpföreningen för entreprenörer, AREA, som har tagit fram appen om köldmedier som både fungerar för iPhone och Android.

I appen finns det, förutom beräkningar om växthuspåverkan och information om läcksökningsintervall, även en modul för beräkning av tillåten fyllnadsmängd i enlighet med standarden EN378 beroende på aggregatplacering och rumskategori.

Svensk översättning planeras
Appen är på engelska och man hittar den genom att söka på ”Area F-gas”. Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, SKVP, planerar att översätta den till svenska, men till det är gjort rekommenderar de att den engelska versionen används.

Text: Louise Rosén

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER