App om köldmedier kan hjälpa entreprenörer

Med hjälp av en ny app kan entreprenörer inom kyl- och värmepumpområdet beräkna vilken växthushuspåverkan olika köldmedier har och vad som gäller kring läcksökningsintervall beroende på fyllnadsmängd.
App om köldmedier kan hjälpa entreprenörer

Det är den europeiska kyl- och värmepumpföreningen för entreprenörer, AREA, som har tagit fram appen om köldmedier som både fungerar för iPhone och Android.

I appen finns det, förutom beräkningar om växthuspåverkan och information om läcksökningsintervall, även en modul för beräkning av tillåten fyllnadsmängd i enlighet med standarden EN378 beroende på aggregatplacering och rumskategori.

Svensk översättning planeras
Appen är på engelska och man hittar den genom att söka på ”Area F-gas”. Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, SKVP, planerar att översätta den till svenska, men till det är gjort rekommenderar de att den engelska versionen används.

Text: Louise Rosén

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com