https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Alla vill ha dem

Vi lever i allt mer komplexa hem, och svunnen är tiden när man eldade träkol för att värma kåken.
Alla vill ha dem

I en rapport från Folksam visar siffrorna att det snarare är värmepumpar som de svenska husägarnas hjärtan bultar för. Det gäller dock att se upp: som konsument är det inte roligt att drabbas av skada på sin värmepump, men Folksam har gått igenom utförda skadekontroller och skillnaden mellan föreslagen reparationsåtgärd i första skedet och den som lämnats av skadekontrollanten är hela 60% lägre. I vissa fall tycks det vara medvetet fusk och överprissättning, i andra fall ren okunskap och felaktiga bedömningar, samtidigt som det finns en rädsla att reparera.
“Som kund ska du se till att anlita certifierade företag. Du kan också kontakta tillverkaren för att få tips på reparatörer”, skriver Folksam i sin rapport. Både tillverkarna, branschorganisationer som Svenska Kyl & Värmepumpföreningen och konsumenterna behöver alltså certifierade reparatörer. Ett läge för en driftig hantverkare att profilera sig.

SKRIVEN AV
Per Wallin
Reporter, fotograf och redaktör på DMH
Journalist från Västerås med bland annat ett Mongol Rally på meritlistan. Nästa mål är att äta världens största geléråtta (cirka åtta kilo). Skriver om bygg- och hantverksbranschen i stort, i väntan på genombrottet som Harlequin-författare. Tar gärna emot tips från er på per.wallin@dmh.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.