26 procent mindre CO2

26 procent mindre CO2

Strängbetong fortsätter sin satsning på hållbara gröna, certifierade prefab-produkter inom ramen för sitt Consolis Green Spine Line-koncept. Så sent som i våras lanserades gröna håldäck med 19 procent lägre koldioxidutsläpp.

När man nu tar nästa steg, med produkten gröna väggar som kan användas som innervägg i såväl bostäder som kontor, så verkar man ha steppat upp sitt game ytterligare, och kapat koldioxidutsläppet med hela 26 procent jämfört med referensprodukter.

Den minskade klimatpåverkan är dels ett resultat av tillverkningsprocessen, och det faktum att väggarna är minimalt armerade. Väggarna tillverkas företrädesvis i en så kallad batteriform, vilket innebär att väggen gjuts och brinner i stående form – en metod som kräver mindre cement i och med att flera väggar kan gjutas samtidigt.

Läs mer på www.strangbetong.se.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.