https://track.adform.net/C/?bn=72748028

Säker vattens branschregler på remiss

Säker vattens branschregler på remiss

Under 2019 samlade Säker Vatten AB in synpunkter om branschreglerna från olika referensgrupper som VVS-företag, försäkringsbolag, leverantörer, besiktningsmän, VVS konsulter, arkitekter, byggare, myndigheter och branschorganisationer.

FLERA ÄNDRINGAR FÖRESLÅS

Ett förslag till nya branschregler, Säker Vatteninstallation 2021:1, togs sedan fram och den skickades ut på remiss i slutet av januari. Nedan följer några av förändringarna som föreslås:

➔ Våtzoner tas bort i branschregler Säker Vatteninstallation och hanteras istället av tätskiktsbranschen. Plats för Bad och dusch blir kvar.

➔ Placeras fördelarskåp eller annan prefabricerad konstruktion i vägg med tätskikt ska den vara provad mot väggens tätskikt.

➔ Det blir inte längre tillåtet att placera tappvattenfogar i särskild inbyggnad.

➔ En våtrumsmodul eller ett volymhus kan ingå i en Säker Vatteninstallation.

SKA GÄLLA FRÅN 1 JANUARI 2021

Ett färdigt förslag ska presenteras för styrelsen den 25 mars, och då förväntas även att beslut tas om att fastställa branschreglerna.

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.