Milwaukee bjöd in till årets “Vill-ha-event”!

Milwaukees årliga event bjöd som vanligt på en verktygsorgie utöver det vanliga. Över 3000 återförsäljare och partners från hela Europa hade flugits ned i omgångar till Monaco där årets event gick av stapeln i början av februari.
Milwaukee bjöd in till årets “Vill-ha-event”!

Hela Grimaldi Forum Event Space, där eventet hade placerats, var späckad från golv till tak med tusentals kvadratmeter av verktyg och tillbehör som till och med fick Nordbyggsmässans B-hall att kännas liten. De flesta besökarna fick nog känslan av att deras egen verktygsarsenal var både ouppdaterad och ofullständig när de lotsades runt mellan arbetsstationerna där de fick testa allt från borrskruvdragare till bilningsmaskiner.

Årets stora nyhet var lanseringen av den nya batteriplattformen MX Fuel som gjort det möjligt att konvertera riktigt tunga verktyg och maskiner till batteridrivet. Milwaukee visade bland annat upp deras nya batteridrivna betongkapar, diamantborrar och bilningsmaskiner.

Men allt måste inte vara stort för att vara kraftfullt –det var även en hel del fokus på deras 12- voltsmaskiner som både blivit mindre och kraftfullare. Men Milwaukee är inte bara batteridrivna elhandverktyg, de har även egen tillverkning av traditionella handverktyg och tillbehör som skruvmejslar, spärrskaft, tigersågsblad, klingor, borrar med mera. Och här visades det upp små innovativa lösningar som underlättar hantverkares vardag.

Världens första batteridrivna kapmaskin med 350 millimeters klinga anpassad för stål och betong.
Byggstereo med fyra högtalare och subwoofer. Koppla in strömkabeln så kan du både lyssna på musik och parallellt ladda dina verktygsbatterier.
Se byggstereon in action!

Världsnytt: den batteridrivna kapmaskinen med klinga anpassad för stål och betong.

Små men smarta lösningar. Milwaukees skruvmejslar är numera märkta på toppen av handtaget så att du ser vilken bit de har om du har skruvmejslarna i fickan. Det kantiga handtaget gör även att de inte rullar iväg när det ligger på till exempel en bänk.
Diamantborrmaskin för dimensioner upp till 152 mm. Klarar sex stycken 76 mm hål á 200 mm. på en laddning.
Batteridriven 30 kilos bilningsmaskin med en slagkraft på 64 joule
Diamantborrmaskin.
Batteridriven 30 kilos bilningsmaskin.

Det finns något batteridrivet för alla. Här en crimpmaskin som klarar 10-300 kvadratmillimeter utan att behöva byta ”käft”. När crimpningen är klar skickas en digital rapport till mobil enhet.
En ny serie säkerhetslinor för alla som jobbar på höga höjder.

Det lanserades en hel del nytt mot VVS-branschen. Här är två stycken rörrensare som båda klarar 200 mm. rör.

Trumman rymmer 30 meter spiral men med en extra trumma kan du förlänga med ytterligare 30 meter. Rensaren är utrustad med larvfötter som låter den 110 kilo tunga maskiner klättra själv i trappor.

Glömde vi nämna att allt är batteridrivet?

Klicka här för att fortsätta läsa –>

SKRIVEN AV
DMH
Sedan starten har DMH - Den Moderna Hantverkaren publicerat mängder av artiklar, nyheter, reportage och tester för den professionella hantverkaren. Tidningen uppstod ur behovet av en riktig branschtidning för skickliga yrkesmän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.